Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ готове до запуску: які виключні повноваження отримає відомство?

24 листопада 2021, 12:40
1225
0
Реклама

Директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник направив на погодження до Міністерства економіки, Міністерства фінансів та Міністерства цифрової трансформації проєкт постанови Кабміну “Про початок діяльності Бюро економічної безпеки”. Про це повідомив Урядовий портал.

Зазначається, що після погодження зазначеними міністерствами та надання висновку Міністерством юстиції, постанову підписує Кабмін.

У проєкті постанови зазначено, що БЕБ у встановлений законом строк, до 25 листопада 2021 року, встиг укомплектуватися на 30% від загальної штатної чисельності центрального апарату Бюро, що дозволяє органу розпочати роботу. 

"Станом на 22 листопада у БЕБ працевлаштовано 214 працівників. Серед них - державні службовці, гласні штатні працівники, які мають спеціальні звання, а також особи, працевлаштовані за трудовими договорами", - йдеться в повідомленні.

На старт, увага, чорна п'ятниця! Отримайте першими вибухову пропозицію на рішення LIGA360 для виконання професійних завдань. На вибір надаються рішення для юристів, бухгалтерів, HR та PR-менеджерів, спеціалістів з безпеки. Залиште заявку до 26 листопада, щоб отримати знижку до 50%.

Зазначається, що після запуску відомства розслідування економічних правопорушень стане виключним повноваження Бюро. Зокрема, це:

  • розслідування фінансових та податкових правопорушень (зокрема, “скрутки” НДС);

  • махінації зі сплатою податків, фальсифікація податкової звітності тощо;

  • виготовлення та розповсюдження нелегальних підакцизних товарів (алкоголь, тютюнові вироби, паливо);

  • підробка грошей та фінансових документів;

  • перешкоджання законній господарській діяльності тощо. 

Повноваження з опрацювання таких справ втрачають:

- Національна поліція;

- СБУ;

- податкова міліція, яка ліквідується. 

"Однак, нагадаємо, що попри готовність БЕБ працювати, за органом досі не закріплена власна обладнана будівля. Затягування процесу виділення приміщення для БЕБ з боку Кабінету Міністрів України може унеможливити процес передачі кримінальних проваджень та роботу органу в цілому", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Підписано Закон про внесення змін до адміністративного та кримінального законодавства щодо діяльності БЕБ

Ліквідація податкової міліції та утворення Бюро економічної безпеки: прийнято Закон

Як заповнити договір швидко та без помилок? Спробуйте систему CONTRACTUM у LIGA360. Заповніть мінімум полів з датами та сумами, та завантажте готовий договір. Також система автоматично підставить реквізити сторін. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини