Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи передбачено застосування РРО фізособами, які здійснюють незалежну профдіяльність: роз'яснення ДПС

11 листопада 2021, 13:14
5123
0
Реклама

Відповідно до преамбули Закону № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (в редакції Закону № 2756-VI, далі - Закон) дія Закону поширюється на всіх суб'єктів господарювання та їх господарські одиниці, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Про це інформує Головне управління ДПС у Хмельницькій області.

Встановлення норм щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій у інших законах, крім Податкового кодексу (далі - ПКУ), не допускається.

При цьому нормами статті 178 ПКУ, якою визначено порядок оподаткування фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, не передбачено обов'язкового застосування реєстратора розрахункових операцій при здійсненні готівкових та/або безготівкових розрахунків такими платниками податку.

Враховуючи вищевикладене, фізособи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, мають право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій при здійсненні готівкових та/або безготівкових розрахунків.

Вся звітність для самозайнятих юристів, адвокатів, нотаріусів - в онлайн-сервісі Liga:REPORT. Він нагадає про подання звітів, допоможе заповнити декларацію, звіт з ЄСВ, вести книгу обліку доходів онлайн. А з функцією автозаповнення і підтримкою у чаті - у вас не буде сумнівів щодо правильності поданих даних. Замовляйте доступ в Liga:REPORT за 28 грн/міс.

Читайте також:

З грудня зростає мінімальний розмір ЄСВ: ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини