Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірку сертифікатів вакцинації в громадських місцях оскаржують у ОАСК

10 листопада 2021, 16:13
8723
1
Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва зареєстрував позов щодо оскарження окремих положень постанови від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». З відповідним позовом до Кабінету Міністрів і Державної казначейської служби звернувся житель Миколаєва.

Позивач, окрім іншого, просить суд скасувати п. 18 вказаної постанови в частині надання права працівникам Нацполіції, Нацгвардії, посадовим особам, уповноваженим органами місцевого самоврядування, проводити на вулицях, у парках, інших громадських місцях (закладах громадського харчування, розважальних закладах, транспорті) вибіркову перевірку документів, а також документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби у випадках, коли це є підставою для незастосування обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідних рівнів епідемічної небезпеки.

Серед інших вимог позову - стягнути з Державної казначейської служби за рахунок бюджетних асигнувань Кабміну 1 млн. грн. моральної шкоди на користь позивача.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі, повідомляє пресслужба ОАСК.

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Читайте також:

У "Дії" розпочалося бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини