Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Передача деяких справ Верховному Суду як суду першої інстанції: проект ухвалено за основу

3 листопада 2021, 10:30
4018
0
Реклама

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект № 5067 про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо підсудності справ Верховному Суду як суду першої інстанції.

Пропонується визначити, що Верховному Суду як суду першої інстанції підсудні справи щодо оскарження нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України, міністерства чи іншого центрального органу виконавчої влади, Національного банку України чи іншого суб'єкта владних повноважень, повноваження якого поширюються на всю територію України, виключивши відповідні категорії справ з виключної підсудності окружного адміністративного суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ.

Пропонується, що Верховний Суд у складі колегії Касаційного адміністративного суду:

- не менше ніж з п'яти суддів здійснюватиме розгляд адміністративних справ щодо законності (крім конституційності) постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів (крім рішень Кабміну, визначених ч. 1 ст. 266-1 КАСУ);

- не менше ніж з трьох суддів здійснюватиме розгляд адміністративних справ щодо законності та відповідності правовим актам вищої юридичної сили нормативно-правових актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Національного банку України, інших суб'єктів владних повноважень, повноваження яких поширюються на всю територію України.

Судом апеляційної інстанції у таких випадках буде Велика Палата Верховного Суду.

У випадку прийняття документу, Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування

Раніше ми писали: Раді рекомендують прийняти за основу проект про передачу деяких справ Верховному Суду як суду першої інстанції

Юридичний департамент потерпає від обсягу інформації? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для юридичного департаменту, спільно знаходьте рішення, обмінюйтеся посиланнями та стрічками новин. Замовте презентацію LIGA360: Юридичний департамент та дізнайтеся як працювати командою в режимі smart.

Спробуйте також  Verdictum PRO, за допомогою якого на підставі завантаженої позовної заяви ви зможете отримати інформацію про вірогідність перемоги у суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини