Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 8 листопада нещеплених проти COVID-19 вчителів та держслужбовців почнуть відсторонювати від роботи

Реклама

В Україні з 8 листопада будуть відсторонювати від роботи працівників освіти і посадовців, які не мають щеплень проти СOVID-19. Про це йдеться в постанові Кабміну № 1096.

Відсторонення працівників та державних службовців здійснюється шляхом видання наказу або розпорядження керівника державного органу (державної служби) або підприємства, установи, організації з обов'язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються.

Раніше ми писали, що МОЗ визначив перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов'язковим

Цей перелік затверджено наказом МОЗ № 2153 від 4.10.2021, який набуде чинності 8 листопада.

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабміном, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов'язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності. 

Освітяни та працівники органів влади, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Читайте також:

З 1 жовтня Україна повністю перейшла на е-лікарняні: як це працює?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини