Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до ПДР: нові знаки та велоінфраструктура

Реклама

Раніше ми писали, що новий ДСТУ 4100:2021 «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування» набирає чинності з 1 листопада 2021 року.

Постановою Кабміну № 1091 від 29 вересня 2021 року вносяться зміни до Правил дорожнього руху. Постанова також набуде чинності 1 листопада. З повним текстом постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Нововведення щодо велосипедної інфраструктури

Визначено, що велосипедна доріжка - доріжка з покриттям поза межами проїзної частини вулиці та/або дороги, розташована окремо чи суміжно з тротуаром або пішохідною доріжкою, що призначена для руху на велосипедах, і позначена дорожнім знаком 4.14 та горизонтальною розміткою 1.36.

Велосипедна смуга - смуга, призначена для руху на велосипедах у межах проїзної частини вулиці та/або дороги, яка позначена дорожнім знаком 5.88 та відповідною горизонтальною дорожньою розміткою.

Велосипедний переїзд - місце перетину велосипедистами проїзної частини в межах перехрестя або поза ними, позначене дорожньою розміткою 1.15.

Велосипедисти повинні переїжджати проїзну частину по велосипедному переїзді, а у разі його відсутності - відповідно до вимог цих Правил. У місцях, де рух регулюється, велосипедисти повинні керуватися сигналами регулювальника або світлофора.

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360

Нові дорожні знаки

Раніше Укравтодор також повідомляв, в Україні з листопада 2021 року з'являться нові дорожні знаки.

Зокрема, будуть запроваджені нові дорожні знаки «Автозаправні/Електрозарядні станції», таблички «Місце для зарядки електромобілів», «Платна дорога» та «Кінець платної дороги».

З повним переліком змін до дорожніх знаків ознайомтесь в постанові.

Також зміни стосуються, як горизонтальної, так і вертикальної дорожньої розмітки.

Як уникнути помилок при укладанні договорів? Новий функціонал CONTRACTUM у LIGA360 укаже на помилки автоматично. А ще він виділить найбільш значущі пункти для перевірки - суми, реквізити та ін. Дізнавайтеся деталі за посиланням.

Читайте також: Кабмін вніс зміни до Правил дорожнього руху

15 червня вводяться в дію закони про розмитнення "євроблях" за новою формулою

Телефонний дзвінок не є підставою для вимушеної зупинки авто: рішення ВС

Яка помилка поліцейського анулює штраф за порушення ПДР

Справа про адмінправопорушення закривається, якщо інспектор не дозволив водію залучити адвоката

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини