Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вища рада правосуддя погодила перерозподіл бюджетних видатків між судами

Реклама

З метою забезпечення виплати суддівської винагороди для суддів, які фактично працюють, у порядку й розмірах, визначених Законом «Про судоустрій і статус суддів», Вища рада правосуддя 21 жовтня 2021 року вирішила погодити перерозподіл видатків державного бюджету за КЕКВ 2113 «Суддівська винагорода» в розрізі судів згідно з пропозицією Державної судової адміністрації.

Про це повідомляє пресслужба ВРП.

Потреба в перерозподілі видатків державного бюджету виникла у зв'язку з кадровими та іншими змінами в судах, які відбулися протягом 2021 року.

Зокрема, це пов'язано зі звільненням, відрядженням суддів до інших судів для здійснення правосуддя, зміною складових суддівської винагороди, наданням суддям відпустки для догляду за дитиною тощо.

За оновленою інформацією судів та територіальних управлінь ДСА України щодо розрахунків річного фонду суддівських винагород на 2021 рік, додаткова потреба у видатках на суддівську винагороду становить 47 659,7 тис. гривень.

Збільшення відповідних бюджетних асигнувань запропоновано здійснити за рахунок коштів, акумульованих за напрямом використання «Фонд суддівських винагород для новопризначених суддів та суддів, що звільняються», де, за інформацією ДСА, наявні нерозподілені бюджетні асигнування.

Рішення про перерозподіл бюджетних видатків між судами, крім Верховного Суду, приймається за погодженням із Вищою радою правосуддя.

Найзручніша робота із судовими рішеннями - у системі VerdictumPRO. 94 млн судових справ, 20 фільтрів для точного пошуку справ за інстанцією, прізвищем судді, із позицією Верховного Суду. Подробиці за посиланням.

Читайте також:

Всеволода Князєва обрано новим Головою ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини