Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмір компенсації за зруйноване житло внаслідок збройної агресії РФ: суд перейшов до розгляду справи по суті

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва закрив підготовче засідання у справі за позовом жительки Полтавської області до Кабінету Міністрів та призначив справу до розгляду по суті на 26 жовтня 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

У суді нагадали, що позивачка оскаржує окремі пункти постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2013 року № 947 (зі змінами від 2 вересня 2020 року), якою було затверджено Порядок надання та визначення розміру грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій та розміру грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.

Серед вимог позову - скасувати деякі положення вказаного Порядку, якими встановлено, що грошова компенсація надається постраждалим, які є власниками житла, що перебуває на контрольованих Україною територіях. При цьому розмір грошової компенсації не може перевищувати 300 тис. гривень за один об'єкт зруйнованого житла. На думку позивачки, такі обмеження дискримінують мешканців непідконтрольних територій та є незаконними.

Раніше ОАСК повідомляв, що справа розглядається за правилами загального позовного провадження.

Найзручніша робота із судовими рішеннями - у системі VerdictumPRO. 94 млн судових справ, 20 фільтрів для точного пошуку справ за інстанцією, прізвищем судді, із позицією Верховного Суду. Подробиці за посиланням.

Читайте також:

Організація і проведення фінмоніторингу адвокатами: набув чинності порядок

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини