Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В МОЗ пояснили, чи повинні повністю вакциновані носити маски

Реклама

Незалежно від того, пройшла людина повний курс щеплення проти COVID-19 чи перехворіла, захисні маски зобов'язані носити всі без виключення. Про це нагадали в МОЗ.

Зазначається, що використання медичних масок залишається основним способом уникнути інфікування коронавірусною хворобою та унеможливити передачу вірусу.

"Медичні працівники, ті, хто має симптоми респіраторного захворювання або позитивний результат на COVID-19, особи з груп ризику тяжкого перебігу захворювання повинні носити медичну маску, з метою убезпечити не лише оточення, але й себе", - йдеться в повідомленні.

В МОЗ назвали такі причини, чому маски потрібно носити всім:

1) маски захищають здорових людей від інфікованих. Йдеться як про хворих на COVID-19 із вираженими симптомами, так і тих, хто безсимптомно переносить хворобу. Тому використання маски - це турбота не лише про себе, а й про тих, кого ненароком можна інфікувати коронавірусною хворобою;

2) наразі в Україні не йдеться про колективний захист від коронавірусної хвороби, а тому ризик інфікуватись все ж таки залишається;

3) вакцинація у поєднанні із використанням медичної маски дозволяє максимізувати захист від нових, більш небезпечних, штамів коронавірусної хвороби, зокрема “Дельта-штаму”.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Читайте також: МОЗ визначив перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов'язковим

З 1 жовтня Україна повністю перейшла на е-лікарняні: як це працює?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини