Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВРП відреагувала на повідомлення судді про втручання в її діяльність

Реклама

Суддя Шаргородського районного суду Вінницької області Мельник Андрея Гаврилівна повідомила ВРП про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. З огляду на це ВРП вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо  надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 376 ККУ, за фактами, повідомленими суддею. Про це повідомила прес-службв ВРП.

"До Шаргородського районного суду Вінницької області зателефонував громадянин В., який представився членом громадської організації, та сказав, що суддею було винесено неправосудне рішення - ухвалу про відкриття провадження у справі. Крім того, громадянин повідомив, що він звинуватить суддю та помічника судді у вбивстві, а відповідне відео надішле на адресу суду", - йдеться в повідомленні судді.

Також вона зауважила, що громадянин В. неодноразово телефонував до Шаргородського районного суду Вінницької області, погрожуючи працівникам суду, які з ним спілкувалися, а також під час розмови з керівником апарату суду висловлював численні погрози та образи на її адресу, адресу судді та працівників суду.

На виконання вимог статті 48 Закону «Про судоустрій і статус суддів» суддя надіслала до Вищої ради правосуддя та Генеральному прокурору повідомлення про втручання у її діяльність щодо здійснення правосуддя із проханням вжити відповідних заходів реагування, передбачених чинним законодавством.

Плануєте придбати професійне рішення LIGA360 для юриста або адвоката НААУ? Отримайте знижку 30% спеціально до Дня юриста та 30-річчя ЛІГА:ЗАКОН. Умови участі дізнавайтесь за посиланням.

Читайте також: Закон про удосконалення порядку призначення на посади членів ВРП набув чинності

Штраф за невиконання вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя: набув чинності Закон

НААУ попередила про загрозу блокування роботи Вищої ради правосуддя

Підвищення зарплати для працівників апаратів судів: що пропонує Вища рада правосуддя?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини