Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддю засуджено до 7 років позбавлення волі за 2 тис. грн неправомірної вигоди: САП

Реклама

Суддю Мукачівського міськрайонного суду засуджено до 7 років позбавлення волі. Відповідний обвинувальний вирок 21 вересня оголосила колегія суддів Вищого антикорупційного суду судді Мукачівського міськрайонного суду та колишньому начальнику юридичного відділу об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, повідомила САП.
"В ході досудового розслідування встановлено, що 11 вересня 2017 року суддя Мукачівського міськрайонного суду, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, за посередництва начальника юридичного відділу одержав 2 тис. гривень неправомірної вигоди від громадянина за прийняття на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом останнього до Управління соціального захисту населення Мукачівської РДА", - йдеться в повідомленні.

ВАКС підтримав позицію прокурорів САП та визнав вказаних осіб винуватими за ч. 3 ст. 368 КК України.

За вироком суду судді призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати посади визначені у п.п. "ґ" п. 1 с. 1 ЗУ "Про запобігання корупції" протягом 3 років.

Його спільника засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна.

Зазначається, що вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Усі рішення українських судів доступні в системі VerdictumPRO. Отримуйте доступ до бази із 94 млн судових справ із можливостями аналітики. Замовте VerdictumPRO окремо, або ще із 50 цифровими інструментами у складі LIGA360:Юрист.

Читайте також: Заблоковано роботу незаконного онлайн-кінотеатру з багатомільйонною аудиторією: прибуток складав понад 15 млн. грн

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини