Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В ОАСК оскаржують рішення конкурсної комісії з відбору суддів КСУ за квотою Президента

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва зареєстрував позов до Офісу Президента та конкурсної комісії для здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду щодо осіб, яких призначає Президент, треті особи - Володимир Зеленський та Конституційний Суд.

Позивачами зазначені Олександр Тупицький та Олександр Касмінін, повідомляє прес-служба суду.

Серед вимог позову - визнати протиправним і скасувати рішення конкурсної комісії від 20.08.2021, оформлене протоколом № 1, яким було вирішено затвердити оголошення про початок конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду щодо осіб, яких призначає Президент.

Позивачі також оскаржують дії конкурсної комісії та Офісу Президента щодо розміщення вказаного оголошення на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента та просять суд зобов'язати конкурсну комісію відкликати це оголошення.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження в адміністративній справі.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням.

Бажаєте дізнатися про цифрові інструменти в роботі юриста й адвоката? Реєструйтеся на презентацію професійного рішення LIGA360 та отримайте можливість придбати цей продукт зі знижкою 30 %. Більше про акцію до 30-річчя ЛІГА:ЗАКОН та Дня юриста читайте за посиланням.

Читайте також:

Суддя Конституційного Суду позивається до НАЗК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини