Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні Конституційний Суд дослідить питання автофіксації порушень ПДР: Олексій Білошицький

Реклама

Сьогодні Конституційний Суд дослідить питання автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook.

Пан Білошицький розповів, що на розгляді Конституційного Суду України перебувають конституційні скарги Забари А. В., Мартиросяна Г. М. та Копилової Н. А. Громадяни просять перевірити на відповідність Конституції положення ч. 1 ст. 14-2 КУпАП, ч. 5 ст. 279-1 КУпАП. На думку авторів конституційних скарг, оспорювані положення не відповідають нормам Конституції України (зокрема ч. 2 ст. 61 та ч. 3 ст. 62).

Скаржники вважають, що автофіксація порушує: презумцію невинуватості, індивідуалізацію юридичної відповідальності та право на професійну правничу допомогу.

«Позицію МВС і відповідності оскаржуваних норм законодавства Конституції України ми йдемо захищати разом з Антоном Геращенком і Денисом Горбасем у відкритому пленарному засіданні. Наша позиція базується не тільки на нормах вітчизняного законодавства, але і підкріплена загальноєвропейськими правовими принципами і рішеннями ЄСПЛ», зазначив Олексій Білошицький.

Важливо, що у більшості країн Європи працюють камери автофіксації порушень ПДР. Перед тим, як запустити це в Україні, ретельно вивчався досвід інших країн, де камери довели свою ефективність й наразі доводять її у нас, наголосив пан Білошицький.

Зазначено, що робота камер позитивно впливає на зниження рівня аварійності. Вони встановлюються у місцях, де за статистикою у ДТП загинули й травмувалися найбільше учасників дорожнього руху. За час функціонування камер вдалося досягнути на цих ділянках доріг зниження кількості ДТП з потерпілими та загиблими втричі.

Усі рішення українських судів доступні в системі VerdictumPRO. Отримуйте доступ до бази із 94 млн судових справ із можливостями аналітики. Замовте VerdictumPRO окремо або ще із 50 цифровими інструментами у складі LIGA360:Юрист.

Читайте також:

Додаткове покарання у виді позбавлення права керувати транспортними засобами: ВС вказав на підстави призначення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини