Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Документи, отримані судом електронною поштою без ЕЦП, не належать до офіційних

Реклама

 На сьогодні до суду надходить велика кількість електронних повідомлень, значна частина яких є заявами учасників судових справ, які на жаль, не всі є офіційними повідомленнями. Про це розповіли в Сколівському районному суді Львівської області та нагадали, що документи направлені електронною поштою мають повністю відповідати вимогам чинного законодавства.

Стаття 5 ЗУ «Про електронні документи та електронний документообіг» передбачає, що електронний документ - документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов'язкові реквізити документа. Відповідно до ст. 6 цього ж закону створення електронного документу завершується накладанням електронного підпису.

Так, електронний лист є офіційним, якщо містить вкладення  з текстом офіційного документа у вигляді файлу (приєднані файли), скріпленого електронним цифровим підписом. Документи, отримані електронною поштою без ЕЦП, не належать до офіційних.

Готуєтеся до судового засідання? Дізнавайтеся шанси на перемогу в системі VerdictumPRO. Спробуйте безкоштовний тест прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини