Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Захист працівників, які працюють у шкідливих умовах, пропонують посилити

Реклама

18 серпня Уряд підтримав законопроект, спрямований на удосконалення порядку визначення розміру мінімальної заробітної плати на важких і небезпечних роботах.

Деталі повідомили в Міністерстві економіки.

Документом запропоновано врегулювати питання щодо визначення на рівні угод і колективних договорів переліку важких та небезпечних робіт, які передбачають підвищену оплату праці.

Законопроектом деталізується перелік складових, які не враховуються для забезпечення розміру мінімальної заробітної плати:

  • суми, на які підвищується оплата праці відповідно до статті 100 Кодексу законів про працю - незалежно від способу встановлення такого підвищення (доплата, надбавка, підвищення окладу тощо);

  • доплати за суміщення посад, виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника;

  • сума індексації заробітної плати;

  • сума компенсації втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків виплати заробітної плати.

Також проектом закону пропонується розширити перелік видів робіт, на яких працівникові може здійснюватись підвищена оплата праці, зокрема:

  • доповнити їх роботами з високим рівнем нервово-емоційного та інтелектуального навантаження, а також в умовах підвищеного ризику для здоров'я;

  • встановити чіткий критерій (атестація робочих місць за умовами праці, якщо інше визначено законодавством) для забезпечення обов'язкового встановлення підвищеної оплати праці.

Як рекрутеру перевірити інформацію про кандидата на роботу? LIGA360: HR-Менеджер звіряє дані з 19 реєстрів про всіх громадян України. Санкції, перебування в розшуку, корупційні діяння, судові справи - система вкаже, якщо особа згадується в цих реєстрах. Отримайте безкоштовний тест-драйв за посиланням.

Готуйтеся до бізнес-сезону разом з ЛІГА:ЗАКОН. Придбайте LIGA360 для своєї професійної ролі та подаруйте місяць користування преміум-пакетами для 2 колег. На вибір надаються ІТ-рішення для юристів, бухгалтерів, HR, піарників, служби безпеки. Акція діє тільки в серпні.

Читайте також:

Уточнено порядок зарахування реабілітованим особам до страхового стажу періодів їх перебування в місцях позбавлення волі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини