Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВРП звернулась із пропозицією надати кандидатів для складу Етичної ради та Конкурсної комісії з формування ВККС

Реклама

11 серпня в.о. Голови ВРП Віктор Грищук звернувся до Ради суддів України, міжнародних та іноземних організацій, зазначених у переліках, сформованих Міністерством закордонних справ України, із пропозицією надати кандидатів для формування першого складу Етичної ради та Конкурсної комісії з формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відповідно. Про це повідомила прес-служба ВРП.

Читайте також: РСУ вирішила, коли вибиратимуть членів Конкурсної комісії для відбору ВККС

Зазначається, що ознайомитись із переліками міжнародних та іноземних організацій можна за посиланнями:

• для формування Етичної ради 

• для формування конкурсної комісії ВККСУ

Нагадаємо, що 5 серпня 2021 року набрали чинності закони:

№ 1629-IX «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України»;

№ 1635-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя».

Відповідно до вказаних документів, перший склад Етичної ради та перший склад Конкурсної комісії формується із трьох осіб із числа суддів або суддів у відставці, запропонованих Радою суддів України, та трьох осіб, запропонованих міжнародними та іноземними організаціями, які відповідно до міжнародних або міждержавних угод протягом останніх п'яти років надають Україні міжнародну технічну допомогу у сфері судової реформи та/або запобігання і протидії корупції.

Читайте також:

Закон про відновлення роботи ВККС набув чинності

Штраф за невиконання вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя: набув чинності Закон

Вища рада правосуддя зупинила розгляд дисциплінарних справ

Для побудови виграшної стратегії захисту клієнта в суді існують сучасні діджитал-сервіси, які допомагають полегшити роботу адвоката. Аналітична система аналізу судових рішень Verdictum надає доступ до 85 млн судових рішень та допомагає оперативно вивчити позицію конкретного судді та колег у схожих справах. Окрім цього система надає доступ до розкладу судових засідань і завантаженості суддів. Отримайте доступ до Verdictum.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини