Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби

Реклама

Кабмін змінив Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.

Відповідна урядова постанова від 28 липня 2021 року № 798 «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби» набрала чинності 6 серпня.

У Національному агентстві з питань державної служби роз'яснили, що змінилося.

Зазначеними змінами передбачено, що кандидати на зайняття посад держслужби категорій «Б» і «В» у міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади мають проходити тестування під час проходження конкурсу у Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби.

Порядок проведення конкурсу приведено у відповідність до положень Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а саме Порядок доповнено положенням про те, що особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, має подавати також Державний сертифікат про рівень володіння державною мовою (витяг з реєстру Державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою), що підтверджує рівень володіння державною мовою, визначений Національною комісією зі стандартів державної мови.

Також у НАДС акцентували увагу, що зміни внесено і до форми резюме (додаток 2-1 до Порядку): виключено пункт 7 «Підтвердження рівня вільного володіння державною мовою».

Як рекрутеру перевірити інформацію про кандидата на роботу? LIGA360: HR-Менеджер звіряє дані з 19 реєстрів про всіх громадян України. Санкції, перебування в розшуку, корупційні діяння, судові справи - система вкаже, якщо особа згадується в цих реєстрах. Отримайте безкоштовний тест-драйв за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини