Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виконавчі документи у сфері автофіксації надсилатимуться в е-формі: Олексій Білошицький

Реклама

Патрульна поліція розпочинає електронну взаємодію з Державною виконавчою службою.

Про це розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook.

Разом з Державною виконавчою службою, за підтримки Міністерства внутрішніх справ та Міністерства юстиції розпочато електронну взаємодію, спрямовану на цифровізацію держави.

Олексій Білошицький розповів, що команда МВС, Мін'юсту, Нацполіції та Департаменту патрульної поліції працювала над цим понад рік.

"Ми перші серед державних органів починаємо надсилати для примусового виконання виконавчі документи, які видані у формі електронного документа", розповів пан Білошицький.

Це буде впроваджено шляхом електронної інформаційної взаємодії з автоматизованою системою виконавчого провадження, власником якої є Міністерство юстиції.

Олексій Білошицький розповів, що дасть це нововведення:

- дозволить скоротити строки на оформлення та підготовку для направлення на примусове виконання постанов про накладення адміністративних стягнень за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху (спочатку зафіксовані автоматично, а згодом і всі інші);

- пришвидшить проведення виконавчого провадження;

- знизить витрати на друк виконавчих документів та послуги поштового зв'язку;

- дозволить зменшити частку «ручної» роботи поліцейських;

- зробить процес проведення виконавчого провадження більш ефективним, технологічним та сучасним.

Найважливішим позитивним наслідком впровадження цих змін стане інформування громадян про стан виконавчого провадження через існуючі онлайн-сервіси (bdr.mvs.gov.ua, портал “ДІЯ”, електронний кабінет водія), що спростить процедуру сплати штрафу та закриття виконавчого провадження.

Заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко наголосив: Єдина система не передбачає ані "автоматичного списання коштів" з рахунків громадян, ані запровадження нових обмежень чи санкцій. Процедура стягнення заборгованості залишається без змін. Йдеться виключно про повний перехід від паперового до електронного документообігу. Те, що раніше потребувало чималих матеріальних і людських ресурсів, зараз скоротилося до кількох кліків на планшеті.

Як автоматично моніторити зміни в реєстрах щодо юросіб? Підключайте аналітично-моніторингову систему CONTR AGENT. Вона надсилатиме автосповіщення про зміни в діяльності компаній, а за необхідності можна переглянути історію змін. Замовляйте зараз.

Читайте також:

Яким чином фізособи обчислюють та сплачують транспортний податок

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини