Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гарантію на товар можна отримати через інтернет: набув чинності Закон

Реклама

25 липня набув чинності Закон № 1603-IX " щодо гарантійних зобов'язань в електронному вигляді", який Рада прийняла 1 липня.

Законом встановлено на законодавчому рівні надання експлуатаційних документів в електронному вигляді при гарантійному обслуговуванні товарів.

Так, суб'єкт господарювання може надавати споживачеві доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари (паспорту або будь-якого іншого документу, що додається до товару) в електронному вигляді на офіційному веб-сайті виробника.

У разі надання гарантійних зобов'язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному веб-сайті виробника в установленому ним порядку.

На прохання споживача реєстрація технічно складних побутових товарів на офіційному веб-сайті виробника і оформлення гарантійних зобов'язань в електронному вигляді здійснюється продавцем під час продажу такого товару.

Також на вимогу споживача продавець повинен надати експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари (паспорт або будь-який інший документ, що додається до товару) в паперовому вигляді.

Порядок гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів визначається Кабміном.

Читайте також: Хто може не сплачувати ЄСВ?

Рецепт легкої звітності - сервіс Liga:REPORT для ФОП. У ньому містяться всі необхідні форми звітів з підказками, податковий календар, автоматичні нагадування, перевірка заборгованості перед державою. Новинка - онлайн-книга обліку доходів. Придбати за найнижчою ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини