Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк розширив можливості застосування корпоративних платіжних карток

Реклама

Нацбанк розширив можливості застосування бізнесом корпоративних платіжних карток (електронних платіжних засобів). Для цього регулятор осучаснив порядок емісії платіжних карток і здійснення операцій з їх використанням, повідомляє прес-служба.

Відповідні зміни передбачені постановою Правління НБУ від 25 червня 2021 року № 60 «Про затвердження Змін до Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням», яка набрала чинності з 1 липня 2021 року.

Зокрема, для популяризації використання корпоративних платіжних карток Нацбанк:

• надав право бізнесу (суб'єкту господарювання) самостійно визначати осіб, які мають право використовувати корпоративні платіжні картки, емітовані до його рахунку;

розмежував відповідальність суб'єкта господарювання та держателя корпоративної платіжної картки.

Крім того, регулятор:

• спростив отримання платіжної картки довіреною особою / представником фізособи - власника рахунку;

• визначив, що переказ, ініційований з використанням платіжної картки (електронного платіжного засобу), є безготівковим розрахунком.

Нацбанк очікує, що норми цього документа сприятимуть ширшому використанню корпоративних (бізнесових) платіжних карток та збільшенню обсягів безготівкових розрахунків.

Уникайте фінансових ризиків при укладанні договорів. Спробуйте новий функціонал Contractum в LIGA360: Юрист. У системі можна перевірити приховані платежі за контрактом, пересвідчитися, що штрафи та неустойки вказані згідно з домовленостями. Замовте тестовий доступ прямо зараз.

Читайте також:

З 30 червня Нацбанк змінив правила продажу валюти громадянам

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини