Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС продовжив розгляд справ щодо оскарження Указу Президента про застосування санкцій

Реклама

30 червня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи № 9901/80/21 за позовом Наталії Лавренюк, у якому оскаржено Указ Президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”» у частині застосування цих санкцій до позивачки. Про це повідомила прес-служба ВС.

"Під час судового засідання один із представників позивачки повідомив, що стосовно нього ще триває стадія оформлення доступу та допуску до державної таємниці. Інший представник позивачки повідомив, що не зміг ознайомитися з матеріалами справи, що містять гриф «Для службового користування», оскільки Служба безпеки України не надала відповідного дозволу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з урахуванням оформлення учасниками справи доступу та допуску до державної таємниці, а також дозволу для ознайомлення з документами справи, що містять гриф «Для службового користування», необхідних для подальшого розгляду справи, у судовому засіданні оголошено перерву.  

Наступне судове засідання з розгляду цієї справи відбудеться 3 серпня 2021 року о 09:30.

Також 30 червня КАС ВС продовжив розгляд справи № 9901/73/21 за позовною заявою Віктора Медведчука, який оскаржив Указ Президента України № 64/2021 в частині застосування до нього (позивача) санкцій.

Зазначається, що під час судового засідання колегія суддів заслухала представника третьої особи - Служби безпеки України щодо заявленого клопотання про розгляд справи у закритому режимі із повним фіксуванням його перебігу за допомогою звукозаписувальних засобів.

Заслухавши позицію сторін, суд вирішив розглянути це клопотання у наступному судовому засіданні, яке призначено на 15:00 28 липня 2021 року.

Поставити ці справи на контроль можна в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Систему можна протестувати тут.

Читайте також:

Верховний Суд почав розгляд справи щодо застосування санкцій до телеканалів

Застосування санкцій до телеканалів: ВС визначився із відкриттям провадження у двох справах

Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій

Указ Президента про застосування санкцій до телеканалів оскаржено до Верховного Суду

Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини