Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАКС виправдав екснардепа, якого обвинувачували в неправомірному отриманні вигоди

Реклама

Сьогодні, 14 червня, Вищий антикорупційний суд розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата України VІІ скликання у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК. Про це повідомила прес-служба ВАКС.

За версією сторони обвинувачення, упродовж 2017-2018 років екснардеп отримав неправомірну вигоду для себе, яка полягала у користуванні готельним номером, оплаченим за рахунок бюджетних коштів, на яке він фактично втратив право у зв'язку з отриманням у спадок квартири у Києві.

"За наслідками судового розгляду колегія суддів встановила відсутність у діянні колишнього народного депутата України складу кримінального правопорушення - зловживання владою. А саме, стороною обвинувачення не доведено використання ним своїх владних повноважень для прийняття рішення про здійснення компенсації винайму готельного номера або відмову у здійсненні такої компенсації. Колегія дійшла висновку про вчинення обвинуваченим злочину проти власності - шахрайства, але зміна кваліфікації судом на більш тяжку статтю закону про кримінальну відповідальність не допускається у зв'язку із погіршенням його становища", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду упродовж 30 днів з дня проголошення.

Поставити справу № 991/3966/20 на контроль можна в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Систему можна протестувати тут.

Читайте також: У ОАСК оскаржують утворення Бюро економічної безпеки України

Перевірити чи є особа в санкційних списках найпростіше з LIGA360. Система надає інформацію з державних реєстрів про всіх громадян України. Замовляйте LIGA360 прямо сьогодні та захистіться від сумнівних бізнес-зв'язків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини