Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні КСУ перевірить конституційність земельної реформи

Реклама

Велика палата Конституційного Суду України сьогодні, 3 червня, о 10.00 на відкритій частині пленарного засідання у формі усного провадження розгляне справу за конституційними поданнями 48 народних депутатів щодо відповідності Конституції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» від 31 березня 2020 року № 552-IX, окремих положень Земельного кодексу зі змінами, внесеними вказаним Законом, та 53 народних депутатів щодо відповідності Конституції Закону № 552- IX. Про це повідомила прес-служба КСУ.

Автори клопотання вважають, що під час прийняття Закону була порушена конституційна процедура його розгляду та ухвалення. На їх переконання, положення Закону, як і його мета, суперечать приписам Конституції.

Нардепи наголошують, що лише український народ наділений правом приймати рішення про розпорядження таким об'єктом права власності, як земля, через всеукраїнський референдум.

Для побудови виграшної стратегії захисту клієнта в суді існують сучасні діджитал-сервіси, які допомагають полегшити роботу адвоката. Аналітична система аналізу судових рішень Verdictum надає доступ до 85 млн судових рішень та допомагає оперативно вивчити позицію конкретного судді та колег у схожих справах. Окрім цього система надає доступ до розкладу судових засідань і завантаженості суддів. Отримайте доступ до Verdictum.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини