Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК відкрив провадження у справі про плату за транспортування газу у 2021 році

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо оскарження Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 6 березня 2020 року №580 «Про внесення змін до Кодексу газорозподільних систем». Про це повідомила прес-служба ОАСК.

Зокрема, відповідно до оскаржуваної постанови, з початку 2021 року річна замовлена потужність споживача визначається виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об'єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, але не може бути меншою, зокрема, за 126 куб. м - для побутового споживача, який використовує природний газ для підігріву води та приготування їжі.

Позивач вважає, що постановою порушуються його права, оскільки він використовує вдвічі менший обсяг природного газу, а повинен сплачувати за транспортування 126 куб.м. в обов'язковому порядку.

Зазначається, що суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначено на 15 липня 2021 року.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи за контрагентами, аналізуйте правові позиції та судові рішення з понад 90 млн. Формуйте власну сильну позицію із системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Верховний Суд опублікував огляд актуальної судової практики Касаційного кримінального суду ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини