Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Володимир Зеленський підписав Закон про передачу земель громадам

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» (законопроект № 2194), який Верховна Рада ухвалила 28 квітня. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Офісу Президента.

Президент наголосив, що цей документ докорінно змінює землеустрій і фактично є «земельною Конституцією» України.

"Згідно з документом, землі державної власності за межами населених пунктів (крім земель, які потрібні державі для виконання її функцій) передаються в комунальну власність сільських, селищних, міських рад. Встановлено чіткий механізм фіксування у Державному земельному кадастрі меж громад, зокрема об'єднаних. Органи місцевого самоврядування отримують повноваження щодо зміни цільового призначення земельних ділянок приватної власності та затвердження детальних планів території за межами населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повноваження зі здійснення державного контролю за використанням та охороною земель надано обласним державним адміністраціям та виконавчим органам сільських, селищних, міських рад.

Вам також буде цікаво: Продаж земельних ділянок або прав на них через електронні аукціони: Закон прийнято

Захистити своє майно від рейдерів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Хочете перевірити, що про вас пишуть ЗМІ? У LIGA360: Юрист можна налаштувати моніторинг ТОП-200 українських медіа. А ще користувачі системи отримують понад 50 цифрових інструментів для вирішення щоденних завдань. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Читайте також:160 тис. доларів за перереєстрацію земельних ділянок: у Києві затримано адвоката

Кіберполіція викрила держреєстратора на махінаціях із нерухомістю

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини