Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У "Дії" можна буде замінити водійське посвідчення та зареєструвати місце проживання

Реклама

У Єдиному порталі державних послуг «Дія» МВС запустило функцію заміни посвідчення водія, а також запроваджує у тестовому режимі електронну зміну реєстрації місця проживання у семи містах України - Києві, Харкові, Вінниці, Луцьку, Рівному, Маріуполі та Кривому Розі. Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров під час «Diia Summit» в рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30. Цифровізація», повідомили на порталі МВС.

«Для автомобілістів ми запускаємо заміну посвідчення водія через мобільний додаток «Дія». До цього часу такою послугою можна було скористатися через Електронний кабінет водія, і майже 40 тисяч українців вже оцінили зручність такої послуги. А незабаром ми запровадимо можливість доставки посвідчень водія прямо вам додому», - зауважив Сергій Гончаров. 

За його словами, кожен третій українець живе не за місцем реєстрації, а близько мільйона - взагалі не мають зареєстрованого місця проживання.

«Саме тому, МВС спільно з Мінцифри, Міноборони та міграційною службою вирішили докорінно змінити підхід до реєстрації місця проживання. Вже зараз ми запроваджуємо електронну зміну реєстрації місця проживання. З початку ця послуга буде можлива для мешканців міст Київ, Харків, Вінниця, Луцьк, Рівне, Маріуполь та Кривий Ріг. А до кінця року - для всієї України», - повідомив заступник міністра. 

Він наголосив на таких особливостях електронної зміни реєстрації місця проживання:

  • для користування такою опцією потрібен буде лише паспорт у вигляді ID картки;

  • зареєструватися у власному житлі можна буде без будь-яких додаткових погоджень, а якщо ви не є власником житла - після отримання системою електронного погодження вашої реєстрації від власника житла;

  • всі зміни будуть проведені автоматично протягом доби, не треба ходити зніматися з реєстрації за старою адресою та відвідувати військкомати чи інші установи.

Читайте також: Закон, який прирівнює е-паспорти до паперових, запрацює з 23 серпня

Перевірити наявність особи в санкційних списках або розшуку можна у LIGA360. Замовляйте систему прямо сьогодні та убезпечте свій бізнес від сумнівних зв'язків.

Юристу необхідно бути постійно в курсі останніх новин і подій на ринку юридичних послуг. Професіння видання ЮРИСТ&ЗАКОН - достовірне джерело важливої інформації для всієї юридичної спільноти: правова картина тижня, аналіз актуальної судової практики та практичні поради експертів. Ви можете придбати повний доступ до електронного видання "ЮРИСТ&ЗАКОН" за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини