Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Протягом двох місяців запрацює Реєстр колекторських компаній: Нацбанк

Реклама

На веб-сайті Національного банку запрацювала спеціальна веб-сторінка, яка присвячена майбутній реєстрації колекторських компаній, повідомляє прес-служба НБУ.

На веб-сторінці зібрана довідкова інформація про умови допуску на ринок колекторських компаній після ухвалення нового Закону, який набрав чинності 14 квітня та вводиться в дію 14 липня 2021 року.

Усі колекторські компанії, щоб мати можливість надавати послуги із врегулювання боргів за споживчими кредитами, повинні зареєструватися у Реєстрі колекторських компаній Національного банку (далі - Реєстр).

Національний банк запустить Реєстр протягом наступних двох місяців. Колекторські компанії матимуть час - з 14 липня до 13 серпня, щоб подати пакет документів на включення до Реєстру. Водночас фінансовим компаніям, які мають ліцензію на надання деяких фінансових послуг, а саме на факторинг чи кредитування, потрібно буде подати скорочений перелік документів. А юридичним особам без ліцензій - повний пакет документів.

Національний банк нагадує колекторським компаніям про важливість перевірити себе на відповідність вимогам до ділової репутації та структури власності ще до того, як подавати документи для реєстрації. Веб-сторінка містить коротке пояснення цих важливих понять.

Важливо: компаніям, які не зареєструються в Реєстрі, після 14 жовтня 2021 року буде заборонено здійснювати врегулювання простроченої заборгованості за споживчими кредитами на користь інших осіб. Договір кредитодавця із незареєстрованим колектором буде вважатися нікчемним.

Як дізнатися, чи перебуває потенційний бізнес-партнер у розшуку чи під санкціями? LIGA360 надасть доступ до 19 держреєстрів для перевірки фізосіб. Замовляйте систему прямо сьогодні та максимально захистіть свій бізнес від ризиків.

Читайте також:

Нові правила роботи колекторів: що змінилося для споживачів-боржників

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини