Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна проставити апостиль на документах, виданих за часів СРСР: роз'яснює Мін'юст

Реклама

Маєте документи, видані ще за часів СРСР, наприклад, свідоцтво про народження, та на яких вам треба проставити апостиль? Чи можна це зробити? На жаль, ні, роз'яснює Мін'юст у Facebook.

Оригінали офіційних документів, виданих установами колишніх союзних республік у складі СРСР, не можуть бути прийняті на території України для проставлення апостиля.

Апостиль може бути проставлено на копіях (фотокопіях) або копіях (фотокопіях) з перекладом цих документів, засвідчених у встановленому порядку на території України (документ буде апостильований як нотаріальний).

Необхідно спочатку звернутись до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану з питання повторного отримання свідоцтва про народження та проставлення на ньому апостиля.

Для проставлення апостиля необхідно пред'явити:

- документ, що посвідчує особу;

- оригінал документа, на якому проставляється апостиль, або його копію, засвідчену в установленому порядку;

- документ про оплату послуги з проставлення апостиля або документ, що підтверджує право на звільнення від сплати, чи його копію, засвідчену в установленому порядку.

Хочете дізнатися більше про діджитал-інструменти для договірної роботи? Запрошуємо на онлайн-презентацію 18 травня. Реєструйтесь за посиланням просто зараз.

Як юристу професійно розвиватися на карантині? Завдяки ІТ-рішенню LIGA360. Отримайте доступ до вебінарів, консультацій, профільних видань. Щодня переглядайте правову картину дня. Оцініть усі переваги LIGA360: Юрист, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Хто та як зможе купувати землю в Україні: Мін'юст

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини