Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС розпочав розгляд ще двох справ щодо застосування санкцій до телеканалів

Реклама

19 квітня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд справи № 9901/33/21 за позовом ТОВ «Телерадіокомпанія "Нові комунікації"», у якому оскаржено Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», відповідно до якого застосовано санкції до позивача. Про це повідомила прес-служба ВС.

Під час судового засідання представник СБУ повідомив, що на адресу ВС надіслано документи, які підтверджують наявність правових підстав для застосування до позивача санкцій, відомості з яких становлять державну таємницю, та просив залучити їх до матеріалів справи.

Клопотання СБУ було задоволено. ВС відклав розгляд справи з метою надання представнику позивача терміну для оформлення допуску й доступу до державної таємниці та ознайомлення сторін з матеріалами справи, які містять інформацію, віднесену до державної таємниці.

Зазначається, що наступне судове засідання з розгляду цієї справи відбудеться 7 червня 2021 року о 14:00.

Також 19 квітня КАС ВС розпочав розгляд справи № 9901/22/21 за позовом громадянина, який оскаржив Указ Президента України № 43/2021, у частині застосування санкцій до ТОВ «НОВИНИ 24 ГОДИНИ», ТОВ «Телерадіокомпанія «112-ТВ», ТОВ «Телерадіокомпанія "Нові комунікації"».

Під час судового засідання розглянуто низку клопотань, заслухано доводи сторін, проведено дослідження матеріалів справи.

Повідомляється, що у судовому засіданні оголошено перерву до 14:00 26 квітня 2021 року.

Читайте також: 

До ВС надійшов позов одного з телеканалів, щодо якого застосовані санкції

Верховний Суд призначив до розгляду справу щодо оскарження застосування санкцій до телеканалів

Застосування санкцій до телеканалів: ВС визначився із відкриттям провадження у двох справах

Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій

Указ Президента про застосування санкцій до телеканалів оскаржено до Верховного Суду

Обирайте комплексне рішення LIGA360:АДВОКАТ від ЛІГА:ЗАКОН, що поєднує головні інструменти для ефективної роботи адвоката в єдиному робочому просторі. Будьте в курсі всіх законодавчих новацій і правової картини дня. Уникайте ризиків негативного проходження справи, швидко добираючи релевантні судові рішення із 85 млн доступних. Аналізуйте подібні справи й рішення із правовою позицією ВС. Перевіряйте контрагентів і бізнес-партнерів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини