Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДСА пропонує включити до переліку цільових груп для вакцинації від COVID-19 працівників судів

Реклама

Прес-служба Державної судової адміністрації повідомляє, що наказом МОЗ від 24 грудня 2020 року № 3018 затверджено Дорожню карту з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021 - 2022 роках (далі - Дорожня карта).

Статтею 64 Конституції встановлено, що права і свободи людини та громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією. В Основному Законі наголошується, що право на справедливий суд не може бути обмежене в умовах воєнного та надзвичайного стану.

Таким чином, конституційні права громадян на судовий захист не можуть бути обмежені, а мають реалізовуватися з урахуванням умов існуючого карантину.

Аналогічну позицію висловлено також у рішенні Комітету Верховної Ради з питань правової політики від 17 березня 2020 року "Щодо звернення до громадян України щодо функціонування органів правосуддя на період карантину".

ДСА зазначає, що за таких умов існує високий ризик загроз для здоров'я суддів, працівників апаратів судів, співробітників Служби судової охорони щодо роботи в таких умовах, а також відповідно і для відвідувачів судів, органів та установ системи правосуддя.

Так, сьогодні співробітники Служби судової охорони постійно проводять температурний скринінг та відповідну перевірку ознак захворюваності, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

У зв'язку з цим ДСА звернулась до Міністерства охорони здоров'я з проханням внести відповідні зміни до Дорожньої карти та включити працівників судів, співробітників Служби судової охорони до пріоритетних груп, яким буде забезпечено першочерговий доступ до вакцин.

Нагадаємо, у зв'язку із погіршенням ситуації із захворюваністю на COVID-19 з 20 березня до 9 квітня Київ запроваджує суворі карантинні обмеження (детальніше).

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує Ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер Ви зможете розрахувати вірогідність перемоги Вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням

Усі інструменти для адвоката - у рішенні LIGA360: АДВОКАТ НААУ. Слідкуйте за подіями НААУ, відвідуйте навчальні програми ВША, отримуйте залікові бали в рамках підвищення кваліфікації та доступ до повної бази законодавства, судових рішень, експертної аналітики. Придбайте LIGA360: АДВОКАТ НААУ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини