Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін підтримав законопроект щодо посилення захисту прав працівників

Реклама

Сьогодні, 17 березня, Кабмін схвалив законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників».

В Мінекономіки зазначають, що його метою є посилення захисту працівників та налагодження конструктивного діалогу для збереження трудового потенціалу країни.

Зазначається, що серед основних нововведень, які пропонується передбачити:

  • обов'язкове повідомлення роботодавцями профспілок про заплановане масове вивільнення та подання необхідної інформації для розроблення заходів щодо зменшення масштабів звільнення на підприємстві;

  • уточнення критерію масового вивільнення працівників;

  • право всіх працівників на укладення колективних договорів, у тому числі тих, що працюють у роботодавців - фізичних осіб;

  • можливість поширення норм галузевої угоди на всіх роботодавців відповідної галузі;

  • коригування строку дії умов колективного договору у разі зміни власника юридичної особи, її відокремленого структурного підрозділу;

  • інформування працівників про умови колективного договору не лише до початку їхньої роботи, а також, якщо договір укладено пізніше та коли до нього вносяться зміни.

Також зазначається, що прийняття документа дозволить реалізувати домовленості передбаченні статтею 420  Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також імплементувати окремі положення актів законодавства ЄС та Міжнародної організації праці.

Читайте також: Закон про облік трудової діяльності в електронній формі набуде чинності через три місяці

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини