Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кіберполіцейські викрили держреєстратора, який незаконно змінив майнові права

Реклама

Посадовець несанкціоновано змінив у Держреєстрі право власності на квартиру, об'єкт комерційної нерухомості та земельну ділянку, повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

У результаті таких дій завдано збитків громадянам на майже два мільйони гривень. За скоєне йому загрожує до восьми років за ґратами.

Протиправну діяльність держреєстратора викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчими поліції Івано-Франківська.

Установлено, що 35-річний чоловік, перебуваючи на посаді державного реєстратора, здійснив незаконне переоформлення квартири, щодо якої була відкрита спадкова справа. Зловмисник на підставі недостовірних документів зареєстрував право власності на третіх осіб, позбавивши законних спадкоємців права на майно.

Також посадовець протиправно змінив власників об'єкта комерційної нерухомості та земельної ділянки в інтересах столичного підприємства.

Фігуранту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу. Слідчі дії тривають. Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська місцева прокуратура.

Захистити своє майно від рейдерів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Усі інструменти для адвоката - у рішенні LIGA360: АДВОКАТ НААУ. Слідкуйте за подіями НААУ, відвідуйте навчальні програми ВША, отримуйте залікові бали в рамках підвищення кваліфікації та доступ до повної бази законодавства, судових рішень, експертної аналітики. Придбайте LIGA360: АДВОКАТ НААУ прямо сьогодні. Якщо ви чинний член НААУ, скористайтеся вільним тестовим доступом до 15 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини