Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена щодо законності отримання дозволу

Реклама

Працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції виявили корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Національної поліції.

«Дозволи видавалися з кричущими порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого  оформлялася зброя. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські безсоромно розміщували в групах популярних месенджерів. В нас є інформація про більше двох тисяч випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи», - повідомив Голова Нацполіції Ігор Клименко. 

Зазначається, що викрито дев'ять співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі.

Сьогодні, 1 березня, Ігор Клименко підписав наказ про повне розформування  підрозділів контролю за обігом зброї. Усі начальники територіальних підрозділів поліції отримали накази опечатати архіви дозвільної служби.

При цьому завершується формування нового підрозділу із іншими працівниками, які будуть належно виконувати цю роботу.

"Кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена окремо щодо законності отримання дозволу. Більше двох тисяч дозволів, що були видані з порушеннями, будуть анульовані, а зброю - вилучено", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Голова Нацполіції підкреслив, що серед «замовників» цієї послуги були і працівники правоохоронних органів, і депутати різних рівнів, і представники органів державної влади.

Вам також може бути цікаво: Як отримати дозвіл на зброю в Україні?

Обіг цивільної вогнепальної зброї: Раді рекомендовано прийняти за основу законопроект

Слідкувати за судовими рішеннями найпростіше з екосистемою Liga360. Нові інструменти дозволяють отримувати сповіщення щодо надходжень судових рішень та контролювати зміни. Користувачі можуть обрати рішення за певний період (день, тиждень, місяць), відфільтрувати їх за топ-10 тематиками у кожній формі судочинства або за інстанціями. Спробуйте переваги Liga360 вже сьогодні.

Спробуйте також  Verdictum PRO, за допомогою якого на підставі завантаженої позовної заяви ви зможете отримати інформацію про вірогідність перемоги у суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини