Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові колізії у вимогах до статутів ТОВ і ТДВ усунуто: Закон набрав чинності

Реклама

27 лютого 2021 року набрав чинності Закон № 1183-IX "Про внесення змін до Господарського кодексу України щодо усунення правових колізій у вимогах до статутів товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю". Документ було офіційно опубліковано в газеті "Голос України" 26 лютого.

Законом усунуто колізію між Законом «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» і Господарським кодексом у частині обов'язкових вимог до статутів ТОВ і ТДВ, яка полягає в тому, що в ГК містилася вимога щодо зазначення в установчих документах вказаних товариств частки учасників товариств у його статутному капіталі, а в Законі «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» її немає.

Документом виключено з ч. ч. 3, 4 ст. 80 Господарського кодексу положення про визначення в установчих документах вказаних товариств розміру часток учасників у статутних капіталах.

Також викладено в новій редакції ч. 4 ст. 82 Господарського кодексу, згідно з якою перелік відомостей, що повинні міститися у статутах товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю, визначається виключно Законом "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю".

Перевірка реєстраційних змін компаній 24/7 можлива навіть у період карантину. Тримайте у безпеці свій бізнес разом із системою перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Система забезпечує автоматичний моніторинг понад 6,5 млн компаній та ФОП України, оновлення всіх реєстраційних змін компанії та миттєве сповіщення про них. Скористайтеся перевагами тестового доступу системи зараз.

Усі інструменти для адвоката - у рішенні LIGA360: АДВОКАТ НААУ. Слідкуйте за подіями НААУ, відвідуйте навчальні програми ВША, отримуйте залікові бали в рамках підвищення кваліфікації та доступ до повної бази законодавства, судових рішень, експертної аналітики. Придбайте LIGA360: АДВОКАТ НААУ прямо сьогодні. Якщо ви чинний член НААУ, скористайтеся вільним тестовим доступом до 15 березня.

Читайте також:

Набрав чинності Закон про вичерпний перелік доходів, за затримку яких проводиться компенсація

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини