Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи застосовується РРО при розрахунках із використанням платіжних систем: роз'яснення ДПС

Реклама

Реєстратори розрахункових операцій не застосовуються при здійсненні розрахунків за послуги у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів.

Це передбачено Законом від 1 грудня 2020 року № 1017-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій».

Відповідні роз'яснення надала Державна податкова служба.

Якщо споживачі, використовуючи мережу Інтернет, замовляють послуги і розрахунки за них здійснюють виключно із застосуванням електронного платіжного засобу та платіжних систем (LiqPay, Portmone, EasyPay, PayPong, Ipay.ua, City24, Приват24 тощо), такі операції здійснюються без застосування РРО надавачем послуги.

Податкові канікули та виплати ФОПам - не звільняють підприємців від обов'язкового подання звітності. Отримайте найпростіший сервіс формування і подання звітів для ФОП усього за 338 гривень на рік.

Читайте також:

В ДПС роз'яснили, хто не застосовує РРО з 1 січня 2021 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини