Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будівельний колапс: Мінрегіон ініціює відновлення архітектурно-будівельного контролю на місцях

Реклама

Міністерство розвитку громад і територій ініціює відновлення дії постанови КМУ № 553 «Про порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю».

У середу, 10 грудня, проект постанови розісланий на погодження ЦОВВ і буде розглянутий вже на найближчому черговому засіданні Уряду, повідомляє прес-служба міністерства.

Пояснюючи таке рішення, Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов зауважив, що «через відсутність держконтролю, зокрема, зі сторони органів місцевого самоврядування, в українських містах виник будівельний колапс. Оскільки місцева влада жодним чином не може вплинути на самочинне будівництво, це вже призводить до трагічних наслідків».

За його словами, лише протягом останнього місяця зафіксовано понад 70 звернень від органів місцевого самоврядування щодо незаконних забудов, які з'явилися в їхніх містах з березня цього року. Основна їхня скарга, що вони ніяк не можуть вплинути на недобросовісних забудовників.

Відновлення повноважень місцевим органам влади здійснювати архітектурно-будівельний контроль дозволить зупинити незаконне будівництво на місцях, а також здійснювати планові та позапланові перевірки.

Міністр підкреслив, що цей крок жодним чином не зупиняє реформу містобудування, розпочату в березні цього року. «ДАБІ буде ліквідовано. Крок за кроком ми зупинимо корупцію та хаос, і наведемо лад у питаннях містобудування», - наголосив Олексій Чернишов.

Перевірити забудовника можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Тільки до 14-го грудня компанія ЛІГА:ЗАКОН пропонує незамінні інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для юристів за мегазнижками. Уся нормативно-правова інформація, алгоритми дій у різноманітних ситуаціях, судові рішення з правовими позиціями, типові договори та шаблони. Оберіть своє рішення для автоматизації рутинної роботи та продуктивного Нового 2021 року. Встигніть оформити замовлення зі знижкою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини