Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон щодо територіальної юрисдикції місцевих судів

Реклама

Сьогодні, 3 листопада, Рада прийняла Закон (проект № 3025а) "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо територіальної юрисдикції місцевих судів на території України до прийняття закону щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку із утворенням (ліквідацією) районів".

Згідно з документом до прийняття закону щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах раніше визначеної (до утворення (ліквідації) районів згідно з Постановою ВР № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів») територіальної юрисдикції, але не пізніше 1 січня 2022 року.

Відповідні зміни вносяться до Прикінцевих та перехідних положень Закону "Про судоустрій і статус суддів".

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Президентові рекомендовано внести на розгляд Верховної Ради проект Закону щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів.

Вищій раді правосуддя рекомендовано до прийняття закону щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів вжити організаційних заходів до забезпечення роботи судів у районах, ліквідованих Верховною Радою.

Чорна п'ятниця від ЛІГА:ЗАКОН наближається! У вас є можливість отримати незамінні продукти і системи для роботи юристів та адвокатів за найкращими цінами вже у цю п'ятницю, 06.11. Аби не пропустити шанс скористатися головною пропозицією року, заповнюйте заявку - і долучайтеся до числа перших користувачів, яким буде надіслано акційні пропозиції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини