Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Замість "пакунка малюка" - 5 тисяч гривень: рішення Уряду

Реклама

29 липня 2020 року Уряд прийняв рішення розпочати з 1 вересня реалізацію пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020 - 2021 роках.

Основні положення пілотного проекту роз'яснили в Мінсоцполітики.

Передбачено:

- запровадити цільову грошову компенсаційну виплату замість натуральної допомоги «пакунок малюка» у розмірі 5 тисяч гривень;

- забезпечити із залученням АТ «Комерційний банк «ПриватБанк» відкриття громадянам, у яких народилась дитина, рахунка із спеціальним режимом використання та видати їм спеціальну соціальну картку;

- встановити, що батьки дитини можуть звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль;

- залучити до реалізації пілотного проекту на договірних засадах заклади роздрібної торгівлі для продажу батькам визначених дитячих товарів і товарів для породіль за спеціальною соціальною карткою.

Фактично «пакунок малюка» видаватимуть у тих регіонах, де вони є в наявності, а потім відповідно до прийнятої постанови за таким алгоритмом:

- батьки новонароджених звертаються до АТ «КБ «ПриватБанк» для відкриття рахунка;

- надалі - до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення батьки подають заяву з необхідними документами.

Батьки мають право протягом року самостійно використовувати призначену грошову компенсацію в безготівковій формі на придбання товарів у закладах торгівлі, які долучились до публічного договору про реалізацію пілотного проекту.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Законодавство щодо стягнення аліментів на утримання дитини хочуть змінити

Аліменти під час карантину: платити чи ні?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини