Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Співробітники Служби судової охорони почали використовувати бодікамери

Реклама

Співробітники Служби судової охорони під час несення служби почали використовувати портативні бодікамери.

Про це повідомив портал «Судова влада України».

Нагрудний відеореєстратор - це автономний мобільний пристрій, призначений для ведення відео- та аудіозапису, захищений від дії вологи, пилу і механічних пошкоджень. Нагрудна камера може записувати відео, аудіо, фотозображення подій.

Застосування співробітниками Служби відеореєстраторів здійснюватиметься для фіксації дій під час підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, охорони приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу.

Співробітник вмикає режим відеозапису реєстратора у разі можливого ускладнення обстановки, виникнення конфліктної ситуації на місці несення служби та вчинення особою дій, що мають ознаки правопорушення.

Однак під час розгляду справ у закритому судовому засіданні, крім випадків фіксації дій з припинення проявів неповаги до суду або інших правопорушень, застосовувати камеру забороняється.

Використання бодікамер під час несення служби в судах попередньо погоджено з Уповноваженою ВР з прав людини Людмилою Денісовою.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи за контрагентами, аналізуйте правові позиції та судові рішення з понад 85 млн. Формуйте власну сильну позицію із Системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Судові рішення набирають законної сили: Закон про процесуальні строки під час карантину

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини