Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правнича спільнота вимагає негайного звільнення політв’язня РФ Ігоря Кіяшка

Реклама

Асоціація правників України направила відкрите звернення до міжнародної правничої спільноти, Офісу Президента України, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерства закордонних справ України, до представників парламенту та СБУ, в якому закликала вжити необхідних заходів для якнайшвидшого звільнення політичного в'язня Російської Федерації - українського адвоката Ігоря Кіяшка.

Нагадаємо, що 10 квітня 2018 року Ігоря Кіяшка було затримано на території Росії за підозрою у підготовці контрабанди, а вже за 2 місяці його звинуватили в шпигунстві на користь України. Від адвоката Кіяшко тоді відмовився - причиною стало застосування до нього фізичних тортур. У грудні того ж року Нижньогородський обласний суд у Росії засудив його до 8 років колонії суворого режиму.

Тепер стало відомо, що у виправній колонії № 11, де незаконно утримується Ігор Кіяшко, спалах коронавірусної інфекції COVID-19. При цьому в установі відсутні засоби індивідуального захисту і належне медико-санітарне забезпечення, - про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 1 липня 2020 року. Так, через брак ліжкомісць у медчастині, інфікованих розміщують в їдальні та клубі для дозвілля, безпосередньо наражаючи інших в'язнів на небезпеку зараження.

Асоціація ж нагадала про те, що неодноразово висловлювала обурення фактами порушення прав людини Російською Федерацією:

«Переконані, що такі факти зневажання й нехтування правами людини Російською Федерацією вимагають невідкладного реагування української влади та міжнародної спільноти», - йдеться в тексті відкритого звернення.

Примітка. До Асоціації звернулася дружина адвоката Ігоря Кіяшка. Питання його звільнення неодноразово піднімалося Уповноваженою ВРУ з прав людини та членами української офіційної делегації в Мінську. Захистом прав та свобод політв'язня також займається Центр громадянських свобод, якому АПУ висловлює підтримку.

З повним текстом відкритого звернення можна ознайомитися за посиланням.

Швидко готуйте власну позицію, щоб виграти в суді, та будьте в курсі всіх законодавчих новацій разом із LIGA360:АДВОКАТ. Отримайте доступ до повної бази НПА і коментованих кодексів. Зручний пошук та аналіз бази із 85 млн судових рішень. Можливість в один клік обирати рішення із правовими позиціями ВС й отримати подібні рішення у справі. Доступний розклад судових засідань, моніторинг справ і засідань за десятками параметрів. Замовляйте доступ зі знижкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини