Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рієлторську діяльність хочуть врегулювати окремим Законом

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроект № 3618, яким пропонується врегулювати сферу надання рієлторських послуг.

З повним текстом законопроекту зручно ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Законопроектом пропонується визначити, що брокер (рієлтер) з нерухомості - це атестований фахівець у сфері рієлтерської діяльності, який склав кваліфікаційний іспит з позитивним результатом, має діюче (не зупинене, не припинене) кваліфікаційне свідоцтво брокера з нерухомості, відомості про якого включені до Єдиного реєстру фізичних осіб, юридичних осіб та професійних об'єднань у сфері рієлтерської діяльності та перебуває з суб'єктом рієлтерської діяльності у трудових відносинах або здійснює рієлтерську діяльність як окремий суб'єкт діяльності.

Зокрема, КУпАП планують доповнити статтею 166-28 про порушення законодавства про рієлторську діяльність.

Штраф у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грошей, одержаних внаслідок вчинення правопорушення хочуть встановити за провадження рієлтерської діяльності, надання рієлтерських послуг, їх елементів:

- особою без одержання кваліфікаційного свідоцтва брокера та/або сертифіката суб'єкта рієлтерської діяльності та/або без включення/за відсутності відомостей про фахівця у сфері рієлтерської діяльності у Єдиному реєстрі фізичних осіб, юридичних осіб та професійних об'єднань у сфері рієлтерської діяльності;

- у разі, коли дію відповідного кваліфікаційного свідоцтва брокера та/або сертифіката суб'єкта рієлтерської діяльності зупинено та/або припинено;

- з порушенням вимог та умов провадження рієлтерської діяльності, надання рієлтерських послуг, встановлених законом, Національними положеннями у сфері рієлтерської діяльності або іншими актами та рішеннями органів рієлтерського самоврядування.

За повторне протягом року вчинення такого правопорушення планують штрафувати від 1 000 до 2000 НМДГ з конфіскацією грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Зазначимо, що актуальний розмір НМДГ можна дізнатись в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Читайте також: Трудові відносини врегулюють по-новому: доопрацьовано проект Трудового кодексу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини