Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховному Суді учасники справи можуть брати участь у засіданнях через власні техзасоби

Реклама

Верховний Суд повідомив, що учасники справ можуть брати участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Розгляд справ у режимі відеоконференції у ВС здійснюється відповідно до Порядку роботи у Верховному Суді з технічними засобами відеоконференцзв'язку під час судового засідання за участі учасників справи поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, затвердженого на виконання Закону № 540-IX.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза приміщенням ВС з використанням власних технічних засобів за умови наявності в суді відповідної технічної можливості, про що зазначається в ухвалі, в порядку, встановленому процесуальним законодавством. Проте це не стосується випадків, коли явка учасника в судове засідання є обов'язковою.

В ВС напомнили, що згідно з кримінальним процесуальним законодавством для забезпечення відеоконференцзв?язку в кримінальних справах (провадженнях) використовується система «TrueConf».

Для побудови виграшної стратегії захисту клієнта в суді існують сучасні діджитал-сервіси, які допомагають полегшити роботу адвоката. Аналітична система аналізу судових рішень Verdictum надає доступ до 85 млн судових рішень та допомагає оперативно вивчити позицію конкретного судді та колег у схожих справах. Окрім цього система надає доступ до розкладу судових засідань і завантаженості суддів. Отримайте доступ до Verdictum.

Читайте також:

У поліцейських відділках з'являться камери для відеофіксації допитів

Відомості з ЄРДР можна отримати на адвокатський запит: рішення ВП ВС

Верховний Суд роз'яснив, коли адвокат не зможе стягнути оспорюваний гонорар

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини