Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін запускає нову будівельну інспекцію замість ДАБІ

Реклама

На засіданні 27 травня Кабмін прийняв постанову «Деякі питання функціонування органів  архітектурно-будівельного контролю та нагляду», яка дозволяє Державній інспекції містобудування України (ДІМ) розпочати виконувати свої функції та повноваження. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Міністерства.

Прийнятий документ створює законодавчу основу для впровадження міжрегіональних територіальних органів Державної інспекції містобудування в якості юридичної особи публічного права.

Крім того, ДІМ передано повноваження щодо проведення конкурсів на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію на території України.

Постанова була розроблена в продовження реформи системи державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, яка розпочалась в березні 2020 року і сприяє відновленню дії постанови Кабмінуи від 23 травня 2011 року № 553 «Про затвердження Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю», яка була призупинена до початку виконання функцій і повноважень ДІМ.

"Прийнята постанова сприятиме подальшому виконанню заходів, пов'язаних із ліквідацією Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) та створенням Державної інспекції містобудування України. Держінспекція почне працювати з моменту заповнення штату мінімум на 30%", - зазначив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Раніше ми писали, що Державну архутектурно-будівельну інспекцію ліквідують.

Нагадуємо, що перевірити благонадійність забудовника можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Протестувати сервіс можна за посиланням.

Читайте також:

Дозволи на будівництво можна перевірити онлайн

В Україні запрацював електронний кабінет забудовника

Чи покращить інвестиційний клімат скасування пайового внеску на будівництво

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини