Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС відмовив у розгляді справи про невнесення київських адвокатів до ЄРАУ через малозначність

Реклама

Суть справи: позивач просив зобов'язати Раду адвокатів України внести до Єдиного реєстру адвокатів України дані стосовно себе як адвоката.

РАУ відмовила у внесенні інформації про адвокатів, які отримали свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю на підставі свідоцтв про складання кваліфікаційного іспиту, виданих Київською міською Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури з 12 жовтня 2012 року.

Місцевий та апеляційний суди відмовили у задоволенні позову.

Суди зазначили, що рішенням Ради адвокатів України від 11 червня 2016 року № 156 "Про деякі питання реалізації Висновків спеціальної тимчасової комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування міста Києва", зокрема, заборонено Раді адвокатів міста Києва, як адміністратору першого рівня, вносити до ЄРАУ відомості про осіб, які отримали свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю на підставі свідоцтв про складення кваліфікаційного іспиту, виданих неповноважним органом - Київською міською КДКА з 12 жовтня 2012 року.

Верховний Суд ухвалою у справі № 640/21463/18 від 27.04.2020 відмовив у відкритті касаційного провадження через малозначність справи.

ВС зазначив, що заявник не навів аргументи протиправності віднесення цієї справи до малозначної.

Захист інтересів клієнта в суді потребує глибинного аналізу законодавчого поля та правових прецедентів. Для полегшення діяльності адвоката ЛІГА:ЗАКОН розробила LIGA360: АДВОКАТ - комплексне рішення, яке об'єднує головні інструменти в єдиному робочому просторі для адвоката. Отримайте доступ до повної бази НПА зі зворотними посиланнями на пов'язані документи, 85 млн судових рішень із правовими позиціями Верховного Суду, інформації про 6,5 млн компаній і підприємців із відображенням бізнес-зв'язків. Замовляйте у травні зі знижкою 30 %.

Читайте також:

Як довести вступ у володіння чи управління спадковим майном: роз'яснення ВС

Верховний Суд роз'яснив, коли адвокат не зможе стягнути оспорюваний гонорар

Виключно адвокати і прокурори можуть представляти держоргани в судах: ВС

Верховний Суд роз'яснив, чи можна успадкувати неоформлену нерухомість

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини