Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд просять встановити бездіяльність уряду КНР та українських держорганів, що призвела до поширення COVID-19

Реклама

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов, відповідачами в якому визначено Державну раду Китайської Народної Республіки, Офіс Президента України, Кабінет Міністрів України, Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство соціальної політики України, Службу безпеки України, Офіс Генерального прокурора, екс-прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, колишніх міністрів охорони здоров'я Зоряну Скалецьку та Іллю Ємця, а також 48 народних депутатів України - членів парламентських комітетів з питань бюджету та з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Про це повідомила прес-служба ОАСК.

Громадська організація - позивач просить суд визнати бездіяльність вказаних відповідачів щодо невжиття належних заходів реагування, спрямованих на захист населення від інфекційних хвороб та запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Загалом позов містить 9 вимог, серед яких - зобов'язати уряд КНР виплатити усі цивільно-правові збитки та реституцію, встановлені нормами міжнародного права; зобов'язати КМУ розробити та виконати відповідні державні цільові програми та санітарно-протиепідемічні правила і норми на виконання Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб», а МОЗ - забезпечити проведення комплексних клінічних випробувань лікарських засобів та експертизи матеріалів клінічних випробувань для запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи за контрагентами, аналізуйте правові позиції та судові рішення з понад 85 млн. Формуйте власну сильну позицію із Системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Судова система України в умовах карантину

Оновлено процесуальні кодекси в частині особливостей розгляду справ під час карантину

Конституційний Суд перевірить конституційність Закону про ринок землі

Оприлюднено рішення КСУ про вихідну допомогу судді у зв'язку з відставкою: аргументація Суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини