Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велика Палата ВС вирішила, що за оскарження адмінпостанов потрібно платити судовий збір

Реклама

Велика Палата Верховного Суду сформувала нову правову позицію, згідно з якою за оскарження адмінпостанов необхідно платити судовий збір.

З відповідною постановою у справі № 543/775/17 зручно ознайомитись у системі VERDICTUM, спробувавши тестовий доступ. Із правовою позицією Великої Палати у цій справі можна ознайомитись тут.

Велика Палата Верховного Суду вирішила, що у справах щодо оскарження постанов про адміністративне правопорушення у розумінні положень статей 287, 288 КУпАП, як і в інших справах, які розглядаються судом у порядку позовного провадження, слід застосовувати статті 2-5 Закону "Про судовий збір", які пільг за подання позовної заяви, відповідних скарг у цих правовідносинах не передбачають.

Разом з тим, з огляду на необхідність однакового підходу у визначенні розміру судового збору, який підлягає застосуванню у справах щодо накладення адміністративного стягнення та справляння судового збору, він складає за подання позовної заяви 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Велика Палата ВС відступила від висновку Верховного Суду України в постанові від 13 грудня 2016 року, вказавши, що чинне законодавство містить ставку судового збору, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги у справі про оскарження постанови про адміністративне правопорушення та подальшому оскарженні позивачем та відповідачем судового рішення.

Читайте також:

Надання адвокату гонорару готівкою можна підтвердити будь-яким документом: ВС

Як довести вступ у володіння чи управління спадковим майном: роз'яснення ВС

Верховний Суд роз'яснив, коли адвокат не зможе стягнути оспорюваний гонорар

Виключно адвокати і прокурори можуть представляти держоргани в судах: ВС

Верховний Суд роз'яснив, чи можна успадкувати неоформлену нерухомість

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах корона-кризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини