Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомогу по безробіттю можна оформити онлайн

Реклама

На онлайн-порталі державних послуг "Дія" з'явилась нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги по безробіттю.

Відповідне урядову постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги по безробіттю в електронній формі» було прийнято 24 квітня, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Для отримання послуги необхідно:

- авторизуватись у кабінеті користувача на порталі "Дія" за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;

- заповнити лише одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);

- отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги із безробіття / або сповіщення про необхідність доопрацювання / або аргументована відмова.

На період карантину статус і призначення допомоги по безробіттю присвоюється першого ж дня після подання такої заяви.

Після завершення карантину буде змінено час розгляду заяви, а також з'явиться функціонал для прямої комунікації менеджера Служби зайнятості та користувача щодо пошуку роботи.

ЮРЛІГА писала, що встановлено мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину. Державна служба зайнятості роз'яснила, хто отримає підвищену на час карантину мінімальну допомогу по безробіттю.

Як упоратися з кризою та захистити свій бізнес? Компанія ЛІГА:ЗАКОН розробила комплексне антикризове рішення для бізнесу LIGA360, яке допомагає об'єднати команду для управління ризиками та організувати ефективну роботу спеціалістів в режимі карантину. Замовляйте безкоштовний тест прямо зараз і будьте на крок попереду зовнішніх загроз!

Читайте також:

Паспорти у смартфоні офіційно стали цифровими аналогами паперових документів

Мінцифри презентувало онлайн-платформу "Дія.Бізнес"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини