Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст хоче замінити обмеження волі пробаційним наглядом

Реклама

Міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці у Facebook розповів про другий блок в'язничної реформи, а саме про зміни у законодавстві.

"Перше, ми збільшим доступ людей до застави як альтернативи слідчому ізолятору. Ми пропонуємо приймати у якості застави не лише грошові кошти, а й, наприклад, нерухомість або ж надавати можливість розстрочки сплати застави.

Друге: ми хочемо щоб існували граничні строки перебування людей у СІЗО протягом судового розгляду. Зараз такі граничні строки є лише щодо досудового слідства", - зазначив міністр.

Також він розповів про впровадження нового різновиду покарання - пробаційного нагляду.

"Пробаційний нагляд - це коли людина замість того, щоб потрапити у в'язницю, потрапляє під контроль органу пробації. Вона несе певні обов'язки - наприклад, влаштуватися на роботу, пройти лікування, пройти навчання. Іноді за її пересуванням буде слідкувати електронний моніторинг. Ефективність такого методу покарання злочинців досить висока, оскільки люди, які проходять пробацію вже зараз, практично не вчиняють нових злочинів. 98% з них ресоціалізуються", - розповів він.

Читайте також: Як не попасти на штрафи за порушення нових норм карантину

При цьому планується скасувати такий різновид покарання, як обмеження волі.

"Обмеження волі - це коли людина ночує у виправному центрі, а протягом дня може виходити за його межі. Навіщо таке покарання існує і яка його мета, зараз вже не зовсім зрозуміло. Відповідно, ми хочемо, щоб обмеження волі було замінено згаданим раніше пробаційним наглядом", - вказав Денис Малюська.

Крім того, Мін'юст планує розширення застосування громадських робіт як різновиду покарання.

"Вчинив злочин - відпрацюй. Звичайно, мова йде не про тяжкі злочини, а про дрібні за які відправляти людину в місця позбавлення волі немає сенсу", - пояснив він.

Як упоратися з потоком інформації і завжди тримати руку на пульсі законодавчих змін? Компанія ЛІГА:ЗАКОН розробила LIGA360 - інноваційну екосистему для командного управління ризиками. Відтепер ви зможете отримувати автоматичні сповіщення про критичні зміни, важливі для вашого бізнесу та працювати при цьому в єдиному середовищі з колегами. Замовте безкоштовний тест, щоб оперативно приймати антикризові рішення разом з командою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини