Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приватні судові експерти зможуть здійснювати нові дев’ять видів експертиз

Реклама

Мін'юст розширив повноваження Центральної експертно-кваліфікаційної комісії, яка тепер присвоюватиме (підтверджуватиме) кваліфікацію експертів та розглядатиме питання дисциплінароної відповідальності незалежно від того, чи є експерт співробітником державної експертної установи. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Зокрема, до складу комісії входитимуть представники громадських організацій судових експертів з числа приватних експертів (зараз вони участі у роботі комісії не беруть)

Також приватні експерти отримають можливість здійснювати нові дев'ять видів експертиз, зокрема комп'ютерно-технічну, телекомунікаційну, електротранспортну, з питань землеустрою, психологічну, гемологічну тощо.

Читайте також: прошиті та пронумеровані копії документів можна завіряти на останньому аркуші: ВС

За його словами, водночас зі збільшенням їх повноважень передбачається вдосконалення порядку здійснення контролю за їх діяльністю. Зокрема, запроваджується новий вид перевірки у формі перевірки відповідності робочого місця експерта.

Відповідні зміни наберуть чинності 1 квітня цього року.

ЛІГА:ЗАКОН знає, як полегшити життя адвокатів. Ми підготували комплексне рішення, яке дозволяє швидко знайти судові рішення, переглядати розклад судових засідань та завантаженість суддів, а також відслідковувати інформацію про контрагентів (фігурантів справ) та ставити їх на моніторинг. Скористатись пропозицією можна за посиланням.

Пропонуємо ознайомитися з графіком заходів Академії ЛІГА:ЗАКОН.

Вам також може бути цікаво:

Коли настає кримінальна відповідальність за невиконання судового рішення

Службове авто не підлягає обов'язковому технічному огляду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини