Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці продовжує масово перевіряти роботодавців

Реклама

На виконання доручення Прем'єр-міністра щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами інспектори праці Держпраці та її територіальних органів за участю інших держорганів та органів місцевого самоврядування провели інформаційну кампанію щодо недопустимості використання незадекларованої праці.

Згідно з повідомленням Держпраці, інформаційними заходами охоплено понад 190 тис. роботодавців, які здійснюють господарську діяльність у сфері торгівлі, організації харчування та тимчасового розміщування. Під час інформаційних заходів інспектори праці проінформували роботодавців і працівників про ризики використання незадекларованої праці.

Перелік охоплених інформаційними заходами роботодавців опрацьований Пенсійним фондом і із загальної кількості виокремлено понад 15 тис. роботодавців, які використовують незадекларовану працю. Так, під час інформаційних візитів інспектори праці у зазначених роботодавців встановили близько 49 тис. осіб, не зареєстрованих у реєстрах ПФУ.

З 10 лютого цього року розпочався наступний етап виконання доручення Прем'єр-міністра - інспекційна кампанія, під час якої заплановано охопити інспектуваннями віднесених до зазначеного переліку роботодавців.

У зв'язку із зазначеним Держпраці вчергове звернулася до роботодавців із закликом оформити трудові відносини з працівниками.

Якщо інспектор праці виявить незадекларованого працівника, він буде зобов'язаний вжити заходи щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Читайте також: змінено процедуру накладення штрафів за порушення трудового законодавства

У Мінекономіки розроблено форму попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю , яка дасть змогу застосовувати штрафи, передбачені ст. 265 КЗпП.

ЮРЛІГА писала, що 2 лютого 2020 року було внесено зміни до статті 265 КЗпП . Про те, які фінансові санкції встановлено за порушення законодавства про працю, читайте в окремому матеріалі ЮРЛІГИ.

Зауважимо, що згідно з повідомленням прес-служби Мінекономіки Держпраці розпочала перевіряти дотримання трудового законодавства 1 лютого.

Нагадаємо, знайти алгоритми дій під час проведення перевірок можна в модулі "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ. А відомості про реквізити усіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН.

План перевірок вашого підприємства можна знайти в зручному сервісі CONTR AGENT, замовивши тестовий доступ.

Вам може бути цікаво дізнатися, що:

Перевірки Держпраці: оновлено порядок

Коли Держпраці може не попереджати про відвідування: оприлюднені нові порядки перевірок

Що не можуть перевірити інспектори праці

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини